tirsdag 14. desember 2010

Påvising av proteiner

Hensik: lære å påvise proteiner.  
 
Utstyr: 3 reagensglass, natronlut, kobbersulfatløsning, dråpeteller, ulike matvarer som egg, melk, vann.
 
Teori:  Proteiner reagerer med natronlut/kobbersulfatløsning og blir blå. Dette kan vi bruke til å påvise proteiner.  
 
Framgangsmåte:
  1. Fyll 1cm eggehvite/eggeplomme/melk i hvert sitt reagensrør.
  2. Tilsett en 1 ml natronlut/ kobbersulfatløsning i hvert reagensrør.
 Hvilken fargeforandring får du?  
 
Resultat: eggehviten ble lilla, melken ble litt grå, og eggeplommen ble bare klumpete men skiftet ikke farge.
 
 
Konklusjon: Vi påviser proteiner, ved å legge natronlut/kobbersulfatløsning oppi. Hvis det blir blå/lilla farge, viser det at d er proteiner i det.
Eggehviten inneholder mest proteiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar